• Надвор од редот - уште 12 животни правила

Во "12 животни правила" клиничкиот психолог и прославен професор на Харвард и на Универзитетот во Торонто, д-р Џордан Б. Питерсон им помогна на милиони читатели да воведат ред во хаосот на своите животи. Во ова смело продолжение, Питерсон дава уште дванаесет витални принципи за да се спротивставиме на исцрпувачкиот данок што неминовно го носи нашата желба за уредување на светот според нашите мерила.

Во време кога човечката волја се наметнува над секоја сфера во животот, од нашите социјални структури до нашите емотивни состојби, Питерсон нуди стратегии со чија помош можеме да најдеме значење и цел, дури и кога ќе се чувствуваме немоќни. Иако хаосот ни се заканува со нестабилност и страв, неконтролираниот ред може да нè скамени и да нè натера на покорност. "Надвор од редот" повикува на балансирање на овие два фундаментални принципа на самата реалност и нè води по правиот и тесен пат што го дели.

„Највлијателниот интелектуалец во денешниот западен свет“ - Њујорк Тајмс

Напиши мислење

Белешка: HTML не е дозволен!
    Лош           Добар

Надвор од редот - уште 12 животни правила

  • Издавачка куќа: Три
  • Автор: Џордан Питерсон
  • Достапност: На залиха
  • 500 ден
  • 425 ден


  • 1 или повеќе 425 ден

Ознаки: nadvor od redot, uste 12 zivotni pravila, djordan piterson