Полица

Љубена

Љубена

Загледан непоколебливо во бездната на ропството, овој фасцинантен роман ја претвора историјата во пр..

Автор: Тони Морисон

298 ден 350 ден

Археологија

Археологија

Дознај:- што е археологија- кои биле големите археолози- кои се најзначајните археолошки откритија- ..

Автор: Весна Бикиќ

213 ден 250 ден

Архитектура

Архитектура

Дознај:- што е архитектура- кој го смислува изгледот на градот- од кого сѐ зависи формата на куќите-..

Автор: Драгана Јокиќ

213 ден 250 ден

Астрономија

Астрономија

Кога ќе слушнеш вест за тоа дека ќе се случи помрачување на Сонцето или на Месечината, кога ќе дозна..

Автор: Никола Божиќ

213 ден 250 ден

Бајки

Бајки

Збирката „Детски и домашни бајки“ е несомнено најпознатата и најпреведувана германска книга на сите ..

Автор: Браќата Грим

383 ден 450 ден

Бебиситерката

Бебиситерката

Една убиена жена, едно исчезнато бебе, еден осомничен и многу прашалници. 33-годишната Керолајн Харв..

Автор: Фиби Морган

468 ден 550 ден

Богородичната црква во Париз

Богородичната црква во Париз

Богородичната црква во Париз е еден од најдобрите историски романи во светската литература. Во основ..

Автор: Виктор Иго

425 ден 500 ден

Ботаника

Ботаника

Дознај:- што е ботаника- кои биле прочуените ботаничари- кои се основните делови на растенијата- как..

Автор: Соња Дулетиќ-Лаушевиќ и Душица Јаношевиќ

213 ден 250 ден

Бунтовници

Бунтовници

Еден избор може да те трансформира или може да те уништи. Но секој избор има последици, а додека во ..

Автор: Вероника Рот

383 ден 450 ден

Големиот Гетсби

Големиот Гетсби

"Големиот Гетсби" е меѓу најславните романи за падот на „американскиот сон“ и моралната декаденција ..

Автор: Френсис Скот Фицџералд

213 ден 250 ден

Госпоѓа Бовари

Госпоѓа Бовари

Ема Бовари е убава млада жена што живее здодевно секојдневие, заробена во бракот со просечен лекар и..

Автор: Гистав Флобер

298 ден 350 ден

Детето во снегот

Детето во снегот

Детето во снегот е збирка раскази за сите семејства чии дечиња заталкале во „студенилото на снегот“...

Автор: Емилија Златкова Анастасова

170 ден 200 ден

Дивергенти

Дивергенти

Во дистописката верзија на Чикаго, каде што живее Беатрис Прајор, општеството е поделено на пет фрак..

Автор: Вероника Рот

383 ден 450 ден

Дракула

Дракула

Кога Џонатан Харкер е повикан да оди во Трансилванија на Карпатите во врска со купопродажба на недви..

Автор: Брам Стокер

400 ден 470 ден

Избрани драми

Избрани драми

Драмскиот автор, писател, драматург, професор, човекот Горан Стефановски, ни е повеќе од потребен то..

Автор: Горан Стефановски

340 ден 400 ден

Прикажани 1 до 15 од 41 (3 страни)