Магор

 Џез

Џез

"Џез" (1992) се вбројува меѓу најдобрите дела на нобеловката Тони Морисон.Во зимата 1926 година, Џо ..

Автор: Тони Морисон

298 ден 350 ден

 Мудрост што може да се цитира

Мудрост што може да се цитира

Во овој избор од цитати од и за Стив Џобс ќе прочитате незаборавни и инспиративни мисли за:– Вработу..

Автор: Стив Џобс

255 ден 300 ден

 Раскази

Раскази

Ги де Мопасан е еден од најголемите светски мајстори на краткиот расказ, писател кој го издигнува ра..

Автор: Ги де Мопасан

332 ден 390 ден

 Толкување на соништата - Том 1

Толкување на соништата - Том 1

Фројдовата револуционерна теорија засекогаш го измени нашиот начин на размислување. За "Толкување на..

Автор: Зигмунд Фројд

268 ден 315 ден

 Толкување на соништата - Том 2

Толкување на соништата - Том 2

Фројдовата револуционерна теорија засекогаш го измени нашиот начин на размислување. За "Толкување на..

Автор: Зигмунд Фројд

268 ден 315 ден

 Црвен сирак

Црвен сирак

Мо Јен (1955) е еден од најпознатите современи кинески писатели, добитник на Нобеловата награда за л..

Автор: Мо Јен

179 ден 210 ден

Антониј и Клеопатра

Антониј и Клеопатра

..

Автор: Вилијам Шекспир

89 ден 105 ден

Басни

Басни

Жан де Лафонтен (1621 – 1695 г.) е еден од најголемите француски класици, автор кој критичарот Сент-..

Автор: Лафонтен

213 ден 250 ден

Бегалка: Исчезнатата Албертина

Бегалка: Исчезнатата Албертина

Марсел станува опседнат со животот на Албертина, бесрамно ја шпионира, а на крајот, во обид да ја те..

Автор: Марсел Пруст

255 ден 300 ден

Браќата Карамазови - Том 1

Браќата Карамазови - Том 1

Браќата Карамазови се смета за едно од најврвните достигнувања во светската литература, најголемото ..

Автор: Фјодор М. Достоевски

213 ден 250 ден

Браќата Карамазови - Том 3

Браќата Карамазови - Том 3

Браќата Карамазови се смета за едно од најврвните достигнувања во светската литература, најголемото ..

Автор: Фјодор М. Достоевски

213 ден 250 ден

Браќата Карамазови - Том 4

Браќата Карамазови - Том 4

Браќата Карамазови се смета за едно од најврвните достигнувања во светската литература, најголемото ..

Автор: Фјодор М. Достоевски

213 ден 250 ден

Гуливеровите патувања

Гуливеровите патувања

Гуливеровите патувања се смета за една од најголемите сатири напишани на англиски јазик. Книгат..

Автор: Џонатан Свифт

268 ден 315 ден

Да се убие птицата подбивница

Да се убие птицата подбивница

Сместен во јужниот град Мејкомб, Алабама, за време на големата депресија, романот "Да се убие птицат..

Автор: Харпер Ли

255 ден 300 ден

Дарба

Дарба

Романот Дарба е последниот роман на Владимир Набоков на руски јазик и претставува круна на оваа..

Автор: Владимир Набоков

268 ден 315 ден

Прикажани 1 до 15 од 60 (4 страни)