Матица

23 - Баркли

23 - Баркли

Денес е 23 мај, малиот град Промис Фолс се наоѓа сред огромна катастрофа, со многу мртви од вирус шт..

Автор: Линвуд Баркли

450 ден

Quo vadis

Quo vadis

Славна сага сместена во времето на декадентниот и суров древен Рим - од Форумот до Колосеумот, ..

Автор: Хенрик Сјенкјевич

490 ден

Јас сум бездна

Јас сум бездна

"Точно е десет минути до пет часот изутрина. Уште е мрак. Езерото се наѕира на хоризонтот: долга гра..

Автор: Донато Каризи

490 ден

Љубов и приврзаност

Љубов и приврзаност

Животот на Хариет Свифт се одвива токму онака како што таа си го замислила; има успешна кариера, соп..

Автор: Ерика Џејмс

450 ден

Љубовното писмо

Љубовното писмо

Приказна со безброј лица... мистерија, акција, шпионажа, романса и закана... опасна игра на мачка и ..

Автор: Лусинда Рајли

550 ден

Ангелско дрво

Ангелско дрво

Поминале 30 години откако Грета го напуштила Марчмонт хол, величествена и прекрасна куќа сместена на..

Автор: Лусинда Рајли

550 ден

Без засолниште

Без засолниште

Роман што ги преплетува минатотo и сегашноста, за да се увиди отпорноста и сочувството на луѓето во ..

Автор: Барбара Кингсолвер

490 ден

Без збогување

Без збогување

Во куќата беше тивко. Не ги слушна родителите да се спремаат за работа, нуту брат ѝ да доцни на учил..

Автор: Линвуд Баркли

450 ден

Без тебе

Без тебе

Франција, 1980 г. Авионот со лет од Истанбул за Париз се урнал на падините на француско-швајцарската..

Автор: Мишел Биси

490 ден

Белата кралица

Белата кралица

Кралицата на британската историска фикција Филипа Грегори, почнува нова серија со приказната за Елиз..

Автор: Филипа Грегори

550 ден

Бескрајни можности

Бескрајни можности

Луѓето остануваат во нашите животи или заминуваат од нив врз основа на нашите мисли, уверувања и оче..

Автор: Мајк Дули

450 ден

Браќа по душа

Браќа по душа

Алфа и Мадемба се двајца од безбројните сенегалски војници што се борат во Големата војна. Тие ..

Автор: Давид Диоп

390 ден

Верниот читател

Верниот читател

Трилогијата "Ловецот на вештерки" преку ноќ го прославува авторот на трилери Роџер Копонен. Но, се ч..

Автор: Макс Сек

490 ден

Вкусот на гревот

Вкусот на гревот

Храбра, провокативна и вистинита до последниот збор, исповеста на главниот лик на романот е возбудли..

Автор: Зорана Шулц

390 ден

Во името на предците

Во името на предците

Во сенките на една од уличките во кинескиот кварт е пронајдена пресечена женска дланка. На покривот ..

Автор: Тес Геритсен

490 ден

Прикажани 1 до 15 од 158 (11 страни)