Детски

Приказната за госпоѓа Тркалезна и нејзината дружина

За време на Втората светска војна загрижените родители од европските земји, за да ги заштитат своите..

Автор: Виржиниа де Кастро и Алмеида

300 ден

Приказната за Доктор Дулитл

Џон Дулитл е добар и благороден селски лекар кој сака животни - факт што е очигледен поради „златнат..

Автор: Хју Лофтинг

199 ден

Приказни за добра ноќ за бунтовни девојчиња 2

Оваа неверојатна книга им покажува на девојчињата дека можат да бидат сè што сакаат.“ – Мелинда..

Автор: Елена Фавили , Франческа Кавало

790 ден

Приказни за добра ноќ за бунтовни девојчиња: 100 приказни за извонредни жени

Задолжително четиво за ноќното масиче на секое девојче или девојка што ја познавате. Џери Стенгел, „..

Автор: Елена Фавили , Франческа Кавало

790 ден

Приказни за момчиња кои не се плашат да бидат поинакви

Инспиративна колекција од сто приказни за славни и не толку славни мажи од минатото до денес кои го ..

Автор: Бен Брукс, Квинтон Винтер

790 ден

Принцезата и гоблинот

Принцезата Ирина живее осамен живот во еден замок, во див, непрооден и самотен планински предел.Еден..

Автор: Џорџ Мекдоналд

199 ден

Психологија

Дознај:- што е психички свет- како се мери интелегенцијата- што е темперамент- што се механизми на о..

Автор: Ивана Степановиќ - Илиќ

250 ден

Пустини

Оваа категорија на енциклопедии се фокусира на нашата прекрасна планета Земја. Исполнети со корисни ..

Автор: Енциклопедии

150 ден

Радосница - Сина панделка

Посебни мигови, први, единствени и неповторливи искуства.... Сината панделка е посветена на ваш..

Автор: Радосници

290 ден

Расказите на Денис

Она што за нас беа расказите со Зоки Поки, за децата од Русија беа „Расказите на Денис“. Една од нај..

Автор: Виктор Драгунски

360 ден

Римска митологија

Во оваа енциклопедија вашите најмлади ќе најдат се што им е потребно да знаат за Римската митологија..

Автор: Енциклопедии

150 ден

Ричард Трети

„Ричард Трети“ е една од најпопуларните историски драми на Вилијам Шекспир. Се случува во последните..

Автор: Адаптиран текст според делото на Шекспир

160 ден

Сафари на духот – приказни за будење на мудроста

Овие приказни за деца се своевидно продолжение на книгата „Сафари на духот – Книга за мудроста на во..

Автор: Нада Бучевиќ

650 ден

Скелиг

"Скелиг" е една од најпопуларните книги за млади објавени во последната деценија. Замислен како моде..

Автор: Дејвид Алмонд

280 ден

Тајниот портал

Вилијам Вентон, момчето со генијален талент за одгатнување шифри, се соочува со нова закана!Откако п..

Автор: Боби Пирс

350 ден

Прикажани 46 до 60 од 78 (6 страни)