Детски

Волшебните очила

Емре има неверојатна способност – може да гледа низ предмети! Кога се појави на ТВ и ја покажа своја..

Автор: Фатих Ердоган

400 ден

Волшебницата од долниот кат

Прекрасна, возбудлива, современа бајка за деца и тинејџери, која ‒ од урбаниот свет на современа тех..

Автор: Магда Вошик, Марчин Шчигелски

450 ден

Готвачките авантури на Белиот Мечок

Белиот мечок со шест шепи живее во Беарвил, веднаш до Северниот пол. Неговиот татко е мечокот филозо..

Автор: Мара Вишка

500 ден

Двата цара

Одеднаш, низ дрвјата здогледа една срна како трча. Тој го збодна коњот и почна да ја брка.Срнат..

Автор: Билјана С. Црвенковска, Катерина Николовска

168 ден

Демонот од училишната библиотека

Некои книги кријат пораки од некој друг свет. Затоа нема да се чудиме кога ќе прочитаме дека во една..

Автор: Мореа Баниќевиќ

250 ден

Дневникот на едно смотано девојче 9

„Тотална катастрофа!!! Злобната девојка Мекензи го украде дневникот на Ники! Што ако им ги каже на с..

Автор: Рејчел Рене Расел

250 ден

Жабата и глушецот

Радосен, потрчал глушецот да најде конец. Барал, барал, па нашол и се вратил брзо кај жабата. Го врз..

Автор: Билјана С. Црвенковска, Катерина Николовска

168 ден

Животот на Лота: Зајачиња, зајачиња насекаде

Всушност, Лота си е сосема обично девојче! Но ѝ се случуваат многу забавни авантури!Лота мрази ..

Автор: Алис Пантермилер и Даниела Кол

250 ден

Животот на Лота: Што блееш како овца

Денеска во училиште се случи нешто многу потресно. Беренике фон Бјодекер формира женска банда, која ..

Автор: Алис Пантермилер и Даниела Кол

250 ден

За твојот роденден

Ова е твоjа книга.Напишана е за тебеВо неа ќе наjдешмногу приjатели,сосем мали и многу големи,волшеб..

Автор: Снежана Пејаковиќ – Киковиќ

690 ден

Исидора Мун ја запознава Забовилата

Исидора Мун е посебна бидејќи е поинаква.Мајка и е самовила, а татко и е вампир, а таа е по малку од..

Автор: Хариет Мункастер

290 ден

Исидора Мун запаѓа во неволја

Исидора Мун е посебна бидејќи е поинаква.Мајка и е самовила, а татко и е вампир, а таа е по малку од..

Автор: Хариет Мункастер

290 ден

Исидора Мун оди на екскурзија

Мајка  ѝ е самовила, а татко ѝ е вампир, а таа е по малку од двете.Сите соученици на Исидора се..

Автор: Хариет Мункастер

290 ден

Исидора Мун оди на кампување

Мајка и е самовила, а татко и е вампир, а таа е по малку од двете. Па, кога сите заедно ќе отид..

Автор: Хариет Мункастер

290 ден

Исидора Мун оди на панаѓур

Мајка ѝ е самовила, а татко ѝ е вампир, а таа е по малку од двете. Исидора со нетрпение ја очек..

Автор: Хариет Мункастер

290 ден

Прикажани 16 до 30 од 78 (6 страни)