Историски

Проклетството на Палмизанови

Тој имаше право: црешите повторно ќе расцутат и ќе даваат сочни плодови. Повторно ќе се врати времет..

Автор: Рафел Надал

400 ден

Белата хризантема

Хана и нејзината помлада сестра Еми припаѓаат на островската заедница „хењо“, жени кои живеат од нур..

Автор: Мери Лин Бракт

490 ден

Мементо за Истанбул

Каков воодушевувачки и брзочитачки детективски роман од перото на турскиот Агата Кристи.Мртво тело с..

Автор: Ахмет Умит

500 ден

Повторно роден

Едно утро Џема се качува во авион заедно со шеснаесетгодишниот син Пјетро. Тргнуваат за Сараево, гра..

Автор: Маргарет Мацантини

500 ден

Куќата на џамијата

Семејството на Ага Џан со векови е едно од најпознатите и најмоќни семејства во градот. Тие живеат в..

Автор: Кадер Абдолах

400 ден

Папата Јована

Човек што е осуден да се стреми кон нешто што не може да го има, за себе ги избира најстрмните и нај..

Автор: Дона Вулфолк Крос

600 ден

Девојките од платната

Овој возбудлив роман е сместен во бел епок, париското златно време на убавината и бонвиваните, апсин..

Автор: Кејти Мери Бјукенан

480 ден

Еднаш и Тогаш

„Еднаш“ е приказна за едно Еврејче кое е решено да побегне од сиропиталиштето каде што живее за да г..

Автор: Морис Глицман

450 ден

Животот е краток како сон

Рим, 1936 година. Алиса Крифорд, дописничка од Њујорк хералд трибјун, сведочи за триумфалното враќањ..

Автор: Тереза Ревај

500 ден

Тајните на среќниот живот

Во виорот на војната една млада жена е на крстопат. Тоа што ќе го направи ќе ја прогонува до крајот ..

Автор: Сузан Мејснер

550 ден

Патриотска закана

Историјата на Законот за данок на доход стои во 16-тиот амандман во Уставот на САД. Но, една тајна г..

Автор: Стив Бери

550 ден

Сестрите Романови

Приказна за историска вистина, за изгубените животи на ќерките на царот Николаj и Александра.17 јули..

Автор: Хелен Рапапорт

550 ден

Џентлмен во Москва

„Романот е исполнет со енергија од бројни авантури, љубовни афери и пресврти на судбината“. - Волстр..

Автор: Ејмор Тоулс

550 ден

Девојките од песочниот замок

Бестселер автор нa њујорк тајмс1915 година. Елизабет Ендикот пристигнува како волонтер од Бостон во ..

Автор: Крис Бохџалијан

350 ден

Вечно туѓа

Во еден мал град во Прованса, луѓето од памтивек раскажуваат за еден прастар погром и за едно скриен..

Автор: Стефан Хертманс

350 ден

Прикажани 76 до 90 од 106 (8 страни)