Историски

Сопругата на винарот

„Љубов и предавство, простување и спас, се преплетуваат во приказната на овој прекрасен ро..

Автор: Кристин Хармел

500 ден

Бронзениот коњаник 1

Златните неба и прозрачните квечерини на белите ноќи и понатаму го чуваат сјајот на минатото. Величе..

Автор: Паулина Сајмонс

500 ден

Последната кралица

Хуана од Кастилија, последната кралица со чиста шпанска крв што го наследи престолот на својата..

Автор: К.В.Гортнер

550 ден

Конци на судбината

Возбудлив историски и шпионски роман во кој се испреплетуваат високата мода, политичките заговори и ..

Автор: Марија Дуењас

650 ден

Последна станица Аушвиц

Неверојатна приказна за страдањето и преживувањето на еден затвореник во Аушвиц, интернационален бес..

Автор: Еди де Винд

350 ден

Искра надеж

Неверојатен роман за љубовта, загубата и храброста на една жена за време на војната.По уништувачкото..

Автор: Џулијан Меклејн

490 ден

Децата на Волга

Во далечините на степата по долниот тек на Волга уште во осумнаесеттиот век се населиле Германци. Го..

Автор: Гузел Јахина

500 ден

Девојката што ја остави зад себе

Франција во 1916 година… Софи мора да се грижи за безбедноста на својата фамилија додека нејзиниот љ..

Автор: Џоџо Мојес

450 ден

Ти подарувам ѕвезди

Инспириран од една неверојатна вистинска приказна, „Ти подарувам ѕвезди“ е роман за пет неверојатни ..

Автор: Џоџо Мојес

490 ден

Белата кралица

Кралицата на британската историска фикција Филипа Грегори, почнува нова серија со приказната за Елиз..

Автор: Филипа Грегори

550 ден

Богородичната црква во Париз

Богородичната црква во Париз е еден од најдобрите историски романи во светската литература. Во основ..

Автор: Виктор Иго

500 ден

Јуда

Уште едно маестрално дело на Амоз Оз во кое доаѓаат до израз неговата генијалност и проучување на чо..

Автор: Амос Оз

350 ден

Некој ми го знае името

Уште како мала, Амината ја киднапираа и ја качија на бродот со робови. Таа мора да ги слуша наредбит..

Автор: Лоренс Хил

299 ден

Нултиот час

Дали човек може да добие нова шанса кога најлошото, најстрашното, најдлабокото страдање веќе се случ..

Автор: Лота Лумберг

500 ден

Истоветниот пат на секојдневието

Љубовта, созревањето и учењето на романската ученичка и студентка Летиција се носечка сторија во ром..

Автор: Габриела Адамештеану

500 ден

Прикажани 61 до 75 од 106 (8 страни)