Историски

Библиотекарката од Аушвиц

Животот, сечиј живот е многу кус. Но, ако успееш да бидеш среќен, барем во само еден момент, вредело..

Автор: Антонио Итурбе

500 ден

Кодно име Хелен

Убава. Храбра. Опасна. Жена со повеќе имиња. Единствена која знае да кодира пораки и станува најмоќн..

Автор: Ариел Лохен

550 ден

Читачот на трупови

Мртвите секогаш ги издаваат своите убијци...Во средновековна Кина само најпаметните судии успевале д..

Автор: Антонио Гаридо

700 ден

Странецот

Времињата се тешки во 1893 година. Среде економска депресија, Јаков Хирш ја губи работата во банката..

Автор: Мелани Добсон

490 ден

Чуварите на книгата

Во 1996 година, Хана Хит, стручњак за ретки книги, ја добива работата за која сонувала: конзервирање..

Автор: Џералдина Брукс

450 ден

Невестата

Сите негови војници внимателно зјапаа во неговата сопруга. Тие можеби не ѝ веруваа на жената на нивн..

Автор: Џули Гарвуд

520 ден

Другата сестра Болејн

Кога четиринаесетгодишната Мери Болејн доаѓа во дворецот, таа го привлекува вниманието на згодниот и..

Автор: Филипа Грегори

630 ден

Последната книжарница во Лондон

Безвременски роман за храброста, љубовта и трајната моќ на книгите, инспириран од вистинска приказна..

Автор: Медлин Мартин

450 ден

Покорувајќи го војводата

Таа ја ризикува својата иднина за него, а тој го губи своето место во историјата заради неа.Англија,..

Автор: Иви Данмор

500 ден

Татјана и Александар 2

Татјана е осумнаесетгодишна трудна вдовица кога бега од војната во Ленинград со надеж за нов живот в..

Автор: Паулина Сајмонс

500 ден

Даниел Штајн, преведувачот

„Животот е чудо“ – за вистински да ја доживееме оваа мисла некогаш ни треба – преведувач!Даниел Штај..

Автор: Људмила Улицкаја

600 ден

Сабина

Сиромашна и без мираз, таткото на Сабина ја принудува да се омажи за богат аристократ. Животот на Са..

Автор: Ц. Де Мело

490 ден

Магдалина

Оваа книга ќе биде особено интересна за сите оние што сакаат книги со историска подлога и историска ..

Автор: Анџела Хант

450 ден

Девојката што пишуваше на свила

На островот Оркас штотуку дипломираната Инара Ериксон го истражува имотот на својата неодамна почина..

Автор: Кели Естиз

450 ден

Татјана и Александар 1

Татјана е осумнаесетгодишна трудна вдовица кога бега од војната во Ленинград со надеж за нов живот в..

Автор: Паулина Сајмонс

500 ден

Прикажани 31 до 45 од 106 (8 страни)