Напишана пред повеќе од 2000 години, оваа книга, што ја составил мистериозниот војник-филозоф, и ден-денес претставува една од најценетите и највлијателни книги за стратегиите на војувањето, што со еднакво внимание е проучувана и од современите политичари и лидери како што била и од војсководците од дамнешните времиња. Како студија за анатомијата на организациите кои се наоѓаат во војна, "Умешноста на војувањето" може да се примени на секаков вид натпреварувања и битки, низ целиот свет – од интерперсонални до интернационални. Целта на оваа книга е да се достигне непобедливост, да се издвојува победа без борба, да се стекне моќ што не може да биде совладана од противниците, а која ќе се темели врз сфаќањата за физиката, политиката и психологијата на конфликтите.

„’Најдобро е да се победи без борба‘, говорел Сун Цу. Според него, војната и животот се случуваат во исто време. Оваа книга не содржи ниту една застарена максима или нејасно упатство. Совладајте ги нејзините начела и можете слободно да заборавите на современите книги за менаџмент.“ - Њузвик

Напиши мислење

Белешка: HTML не е дозволен!
    Лош           Добар

Умешноста на војувањето

  • Издавачка куќа: Три
  • Автор: Сун Цу
  • Достапност: На залиха
  • 250 ден


Слични продукти

Да го живееме животот од своите соништа

Како да станете најдобра верзија за себе? Преку вистинската книга за себеспознавање! Авторката ја ан..

Автор:

450 ден

Биди мудар и научи да сакаш

365 медитации за 365 нови раѓања. Совладувањето на самиот себе носи голема моќ, преобразувањето на с..

Автор:

500 ден

Икигаи

Најдобро чуваната тајна на јапонската долговечност се нарекува икигаи. Значењето на тој збор може да..

Автор:

320 ден

Говорот на телото

„Говорот на телото“ од меѓународно признатите стручњаци за меѓучовечките односи Алан и Барбара Пиз о..

Автор:

320 ден

Ознаки: umesnosta na vojuvanjeto, sun cu