Бескрајни денови со лоша фризура; не еден, туку два романтични преплета; себична колешка од работа – животот и онака е веќе сложен за новинарката Мерили Крамер. Но, кога ќе го најде мртов поранешниот сопруг на колешката во неговиот дом, Мери сфаќа дека работите штотуку почнуваат да се комплицираат. Кој би сакал да убие толку фин човек како Арни Маистер? Се чини дека списокот е долг и станува уште подолг. И токму кога трагите покажуваат кон едно осомничено лице, нешто или некој ја вади Мери од колосек. Во случајот полн со диверзии, големото прашање е: Кој не е виновен?

Во меѓувреме, животот продолжува да тече особено бидејќи се појавува можеби оној вистинскиот. Мери се наоѓа во средина помеѓу збунувачкиот лавиринт на љубовта и личните избори од една и убиството од друга страна. И само вербата во Бог и сопствените инстинкти можат да ѝ помогнат да ја реши не само мистеријата за смртта на Арни Маистер, туку и на своето срце.

Напиши мислење

Белешка: HTML не е дозволен!
    Лош           Добар

Фатена на дело

  • Издавачка куќа: Збор
  • Автор: Гејл Ропер
  • Достапност: In Stock
  • 420 ден


Слични продукти

Под мермерно небо

Страсна, раскошна приказна за изградбата на познатиот дворец Таџ Махал и распадот на едно владетелск..

Автор:

450 ден

Јас сум слободна

Ихсан Абдел Кодус е еден од најпознатите и најценетите египетски писатели; општествено ангажиран тво..

Автор:

390 ден

Кула од карти

Животот на Софија и Марко, и на нивното мало синче Тадеј, по случувањата од романот „Продолжи да оди..

Автор:

350 ден

Тајната сопруга

Вечна љубов. Брутална грижа на совест. Скршени срца…1914: Русија е на раб на колапс и семејството Ро..

Автор:

450 ден

Ознаки: fatena na delo, gejl roper