Драгоцено „упатство за употреба“ на нас самите и на другите луѓе.

Дали разумно ги проценуваме работите или најчесто постапуваме според внатрешното чувство? Дали се чувствувам најдобро во друштво или кога сум сам? Дали обрнувам внимание на деталите или повеќе размислувам за поширокиот контекст? Ако правилно се проценуваме себе и другите, тогаш ги согледуваме сопственото и однесувањето на другите луѓе во сосема нова светлина.

Во „Запознај се себе и другите“ Штефани Штал утврдува шеснаесет основни типа личности. Врз основа на тестот за одредување на вашиот тип на личност, можете да го дознаете својот карактерен профил, како и профилот на блиските. Имајќи ги тие сознанија, ќе научите како да се однесувате со различните типови на личности, што ќе ве поштеди од стресот поради заемните недоразбирања и судири. Со своите практични примери и објаснувања, Штал ги олеснува меѓучовечките односи, а со тоа и целокупниот живот.

„Учењето за типовите личности придонесува за подобро разбирање меѓу луѓето, психолошки е засновано, мошне е интересно и забавно – ќе уживате!“ - Штефани Штал

Напиши мислење

Белешка: HTML не е дозволен!
    Лош           Добар

Запознај се себеси и другите

  • Издавачка куќа: Три
  • Автор: Штефани Штал
  • Достапност: На залиха
  • 450 ден


Слични продукти

Психологија на емоциите

Најважното дело на Теодул Рибо за афективниот живот и почетна точка на сите негови понатамошни дела ..

Автор:

400 ден

Петте јазици на љубовта

Човек лесно се вљубува. Но да се одржи љубовта – тоа е вистинскиот предизвик. Која е формулата за ср..

Автор:

380 ден

Нашиот луд мозок

Невронауката ни дава забавни и интригантни одговори на прашањата зошто понекогаш нашиот сопствен моз..

Автор:

420 ден

Сафари на духот

Книга за мудроста на воспитувањето деца од Ана Бучевиќ, најзначајната балканска авторка на модерна п..

Автор:

650 ден

Ознаки: zapoznaj se sebesi i drugite, stefani stal