Исчезнатото момче е пронајдено во шумата кога веќе сите ја изгубиле надежта. Николин има дванаесет години и изгледа дека е добро: некој го хранел, облекувал, се грижел за него. Но не е можно да се открие кој, бидејќи Нико не зборува. Неговата свест е како куќа во тотален мрак, во којашто, наизглед, е невозможно да се влезе.

Единствениот кој може да допре до него е детскиот психолог Пјетро Гербер. Најдобриот хипнотизер во Фиренца е повикан да го истражи умот на Ник и да ја открие неговата приказна. И иако изгледа невозможно, тој успева во тоа: препознава чкрапало - движење, комбинација на зборови - коешто придвижува нешто во момчето. Но, кога Нико почнува да ја раскажува својата приказна, Пјетро Гарбер сфаќа дека отворил врата на заборавена соба. Соба во којашто се крие нешто злокобно. На хипнотизерот му е јасно дека нема многу време за да го спаси Нико бидејќи наскоро запаѓа во опасна замка на шума од илузии и измами. Гласот на момчето под хипноза е гласот на детето.

Но, приказната - приказната не е негова...

Напиши мислење

Белешка: HTML не е дозволен!
    Лош           Добар

Куќа без спомени

  • Издавачка куќа: Матица
  • Автор: Донато Каризи
  • Достапност: На залиха
  • 590 ден


Слични продукти

Месечарот

Како дете и во тинејџерските години, Леон имал проблеми со несоница. Месечарејќи, знаел дури и да ст..

Автор:

420 ден

Лузна

Една љубовна приказна. Една загадочна лузна на образот. Многу лаги. Дали навистина добро ја познават..

Автор:

450 ден

Анонимна девојка

Кога Џесика Фарис ќе се пријави да учествува во психолошка студија спроведена од мистериозната д-р Ш..

Автор:

500 ден

Фрагменти од слики

Там е 11 годишно девојче. Таа иако никогаш немаше покажано интерес за визуелна уметност, цртежите ко..

Автор:

420 ден

Ознаки: kukja bez spomeni, donato karizi