Станува збор за еден млад човек чие здравје попуштило во осумнаесеттата година, по една гонореична инфекција, и кој целосно зависел од другите луѓе. Неговите порани години ги обележало едно тешко невротично растројство кое се покажало како хистерија на страв (во облик на страв од животни - инфантилна невроза), за потоа да се претвори во присилна невроза со религиозна содржина. Овој случај треба да се земе како продолжување на една присилна невроза што поминала спонтано, но оставила дефекти по закрепнувањето.

Напиши мислење

Белешка: HTML не е дозволен!
    Лош           Добар

Човек волк

  • Издавачка куќа: Ѓурѓа
  • Автор: Зигмунд Фројд
  • Достапност: На залиха
  • 200 ден


Слични продукти

Безбојниот Цукуру Тазаки и неговите години на аџилак

Цукуру Тазаки има четворица најдобри пријатели. Секој од нив во своето име содржи боја. Сите, освен ..

Автор:

500 ден

Книжевна конференција

Краткиот роман „Книжевна конференција“ е објавен во 1997 година и претставува спој на клучните елеме..

Автор:

230 ден

Пластично трособје

Една чешка сексуална работничка решава со читателот на овој роман да ги сподели своите размислувања ..

Автор:

280 ден

Вратите на перцепцијата

Фактите не престануваат да постојат ако се игнорираат. Ќе ја дознаете вистината и вистината ќе ..

Автор:

449 ден

Ознаки: covek volk, zigmund frojd