• Размислете уште еднаш

Оваа книга ја истражува умешноста како да ги преиспитувате своите мислења и како да им го менувате мислењето на другите.

Интелигенцијата често се оценува како способност за размислување и учење, но во свет што постојано се менува, постојат и друг тип вештини што значат многу повеќе: способноста за преиспитување и одучување. Секојдневно ги слушаме оние мислења што прават да се чувствуваме добро за себе, наместо идеи што ќе нѐ замислат. Секое несогласување го доживуваме како напад на нашето его, наместо како можност за учење нешто ново. Се опкружуваме со луѓе што се согласуваат со нашите заклучоци, наместо да избираме луѓе што ни го предизвикуваат начинот на размислување.

Новите докази ни покажуваат дека преиспитувањето како начин на размислување и вештина може да биде научено и Грант ни објаснува како да ги развиеме потребните квалитети за да го направиме тоа.

„Размислете уште еднаш“ е книга за разумното сомневање, како подобро да го прифатиме непознатото и да не се плашиме од грешките. Доказите потврдуваат дека креативните гении не ги врзува еден идентитет, туку константно се подготвени да ги преиспитаат своите ставови, а лидерите што признаваат дека нешто не знаат и бараат конструктивна критика водат попродуктивни и поиновативни тимови.

Напиши мислење

Белешка: HTML не е дозволен!
    Лош           Добар

Размислете уште еднаш

  • Издавачка куќа: Антолог
  • Автор: Адам Грант
  • Достапност: На залиха
  • 600 ден


Слични продукти

Водич за животот на феноменалните девојки

Водич за животот на феноменалните девојки

Феноменалната девојка е паметна, софистицирана и секси. Со својот изглед и шарм, таа секогаш знае шт..

Автор:

499 ден

Разговори со бога 1

Разговори со бога 1

Замислете да можете на Бога да му ги поставите најмистериозните прашања и претпоставете дека Бог ви ..

Автор:

400 ден

Таблета против стравот

Таблета против стравот

Ако нешто можеме да наречеме таблета против стравот, тогаш тоа е разумот. Стравот е емоција и тој е ..

Автор:

420 ден

Менаџерот „Една минута“ во акција

Менаџерот „Една минута“ во акција

Оваа книга покажува како техниките на „Менаџерот Една Минута“ можат да бидат применети во секојдневн..

Автор:

399 ден

Ознаки: razmislete uste ednas, adam grant