Оваа книга ќе ви помогне да изградите подобра емоционална врска со другите, но и да се откриете себеси. Ќе прочитате за некои од несвесните ментални процеси кои лежат во основата на чувствата и делувањето. Од една страна импулсите на љубовта, а од друга страна интеракцијата на омразата и агресијата. Два еминентни психолози дискутираат за инстинктивните извори на емоцијата – Мелани Клајн, чие учење довело до формирање на еден од најпознатите правци во психоанализата, познат како Клајнова психоанализа, и Џоун Ривиер, британска психоаналитичарка и преведувачка на Фројд. Разберете ја важноста на емоциите и нивниот понатамошен развиток. Ова ремек-дело е класичен водич до човековата психа и до несвесните агресии, кои денес стануваат сè поприсутни и пообемни, па оттаму е нужно нивно препознавање и лекување. Бидете архитекти на сопствената среќа!

Напиши мислење

Белешка: HTML не е дозволен!
    Лош           Добар

Љубов, омраза, лекување

  • Издавачка куќа: Ѓурѓа
  • Автор: Мелани Клајн, Џоун Ривиер
  • Достапност: На залиха
  • 400 ден


Слични продукти

Размислете уште еднаш

Оваа книга ја истражува умешноста како да ги преиспитувате своите мислења и како да им го менувате м..

Автор:

600 ден

Мисли и збогати се

"Мисли и збогати се" е можеби најважната книга за успехот некогаш напишана и поради неа Наполеон Хил..

Автор:

400 ден

Умешноста да ја креирате вашата реалност

Водич за свесни креатори„Драги свесни креатори! Во вашите раце се наоѓа Водич за креирање на ре..

Автор:

450 ден

Вашето компетентно дете

„Исклучителна и важна книга! Јеспер Јул им нуди на родителите прекрасен, едноставен и целосно возбуд..

Автор:

350 ден

Ознаки: ljubov omraza lekuvanje, melani klajn, djoun rivier