• Психологија на детето

Индивидуалната психологија детално се занимава со детската психологија, колку поради значењето на ова подрачје, толку и поради дополнителните заклучоци за карактерните особености и начините на однесување на возрасните. Наспроти другите психолошки начини на објаснување, индивидуалната психологија не го толерира јазот помеѓу теоријата и практиката. Таа се потпира врз целоста на личноста и како наука, ја има предвид динамичната борба на личноста за отворање на можности за нејзиниот развој. Посматрано од ова гледиште, практичното сознание е веќе практично знаење, бидејќи сознанието се гради низ грешки и заблуди, па секој кој го има тоа сознание – психолог, родител, пријател или самата индивидуа – веднаш ја забележува можност за негова практична примена во насочувањето на одредената личност... 

Напиши мислење

Белешка: HTML не е дозволен!
    Лош           Добар

Психологија на детето

  • Издавачка куќа: Ѓурѓа
  • Автор: Алфред Адлер
  • Достапност: На залиха
  • 300 ден
  • 255 ден


Слични продукти

Мајстори на успехот

Мајстори на успехот

Во оваа книга тројцата највлијателни автори ви нудат проверен и доследен план како да создадете успе..

Автор:

383 ден 450 ден

Како да престанете да се грижите и да почнете да живеете

Како да престанете да се грижите и да почнете да живеете

За мудриот човек секој нов ден значи нов живот.Како да ја планираме и направиме поубава иднината, бе..

Автор:

340 ден 400 ден

Биди мудар и научи да сакаш

Биди мудар и научи да сакаш

365 медитации за 365 нови раѓања. Совладувањето на самиот себе носи голема моќ, преобразувањето на с..

Автор:

425 ден 500 ден

Свесно мајчинство

Свесно мајчинство

Бременоста и мајчинството може да бидaт совршен момент за вашиот личен развој! Бременоста не е физич..

Автор:

340 ден 400 ден

Ознаки: psihologija na deteto, alfred adler