• Овириум – отаде смртта

Запливај во научнофантастичните води – на нивното дно те чека вистината. Вистината никогаш не е лесно достапна. Треба длабоко и упорно да нуркаш за да ја досегнеш. А "Овириум" е длабок свет во кој случајностите се апстрактни.

За првпат во своето постоење, Чуварот на Преминот, битието познато како Смртта, ќе се соочи со човек кој ќе ги сруши сите правила што таа ги познава. Неговата посебност ќе го разбуди стравот на Смртта од пророштвото постаро од времето. Приказната, раскажана од мистериозен наратор, почнува со едно необично момче со едноставно име што често го слушаш во секојдневјето, а можеби дури и самиот го носиш – Матеј. Потонат во сопствениот свет, тој ја открива својата различност. Таа подразбира нов поглед во огледалото. А таму ќе ја најде Смртта во ново руво. Дали таа е неговиот спасител или џелат? Што значи смртта за Матеј, а што Овириум за Смртта? Најпосле, што ќе значи „Овириум“ за тебе?

Откопај ја легендата – оваа книга е твојата шанса да дознаеш.

Напиши мислење

Белешка: HTML не е дозволен!
    Лош           Добар

Овириум – отаде смртта

  • Издавачка куќа: Три
  • Автор: Агрон Усеини
  • Достапност: На залиха
  • 350 ден


Слични продукти

Вторниците со Мори

Вторниците со Мори

Можеби бил родител учител или колега. Некој постар трпелив и мудар. Некој кој ве разбирал кој ви пом..

Автор:

280 ден

Моите изуми

Моите изуми

Мал­ку лу­ѓе во ис­то­ри­ја­та да­ле тол­кав при­до­нес кон по­год­нос­ти­те на со­вре­ме­но­то се­к..

Автор:

250 ден

Лисица

Лисица

Делото „Лисица“ од првата дама на ексјугословенската книжевност, Дубравка Угрешиќ, е роман, автобиог..

Автор:

350 ден

Мултиверзум за почетници

Мултиверзум за почетници

Книгата „Мултиверзум за почетници“ е првата популарна книга за космологија, астрономија и космогониј..

Автор:

450 ден

Ознаки: ovirium, otade smrtta, agron useini