Најважното нешто што го поседува една компанија се нејзините луѓе. Ако се стремите кон успех во работата и кариерата, треба да воспоставите рамнотежа меѓу лидерството и менаџирањето. Научете како да ги препознаете и искористите предностите на својот лидерски стил за да ги постигнете најдобрите резултати – за себе и за вашата организација. Откријте ги тајните на успешните луѓе:

- Која е суштината на лидерството и менаџирањето?

- Како да ги најдете и вработите најдобрите луѓе?

- Како да ги мотивирате вработените, а притоа да останат одговорни?

- Како може да се постигнат лесно менаџирање и високи резултати?

- Како да се справите со конфликти и негативности?

Нашиот успех како лидери зависи од способноста да се соочиме со предизвиците, да се справиме со луѓето со тежок карактер, да им препуштаме на вработените одговорност за нивните цели и задолженија, а во исто време да ги обучуваме и мотивираме, да се грижиме за нив и да ги решаваме појавените проблеми. Разгледувајќи ги овие и многу други аспекти на лидерството, оваа книга нуди драгоцени и докажани стратегии што ни помагаат да напредуваме во нашата професија.

Напиши мислење

Белешка: HTML не е дозволен!
    Лош           Добар

Како да станете ефективен лидер

  • Издавачка куќа: Три
  • Автор: Дејл Карнеги
  • Достапност: На залиха
  • 320 ден


Слични продукти

Остани позитивен со Марко Аурелиј

Што можам да сторам за да бидам среќен? Како треба да се однесувам со другите? Како помалк..

Автор:

280 ден

Бескрајни можности

Луѓето остануваат во нашите животи или заминуваат од нив врз основа на нашите мисли, уверувања и оче..

Автор:

450 ден

Сменете го размислувањето сменете го животот

За да постигнете нешто што не сте постигнале досега, ќе мора да размислувате на начин на кој не сте ..

Автор:

450 ден

Кога телото вели не

Кога самите не сме способни да му кажеме „не“ на стресот, телото зборува место нас. А кога телото ни..

Автор:

550 ден

Ознаки: kako da stanete efektiven lider, dejl karnegi