Икона

22 непроменливи закони на маркетингот

22 непроменливи закони на маркетингот

Зошто милијарди долари залудно се трошат на маркетинг програми, кои без разлика колку се вешти, сјај..

Автор: Ел Рајс, Џек Трут

449 ден

Бакни ја жабата

Бакни ја жабата

Негативните мисли и емоции се најголемата причина за луѓето да не можат да го исполнат својот потенц..

Автор: Брајан Трејси

399 ден

Будење

Будење

Романот "Будење" од Кејт Шопен е објавен во 1899 година и во истото време е окарактеризиран како сра..

Автор: Кејт Шопен

399 ден

Виртуоз

Виртуоз

Славниот пејач Гаспаро, кој уште како дете е кастриран за да може да изведува виртуозни перформанси ..

Автор: Маргрит де Мор

399 ден

Водич за животот на феноменалните девојки

Водич за животот на феноменалните девојки

Феноменалната девојка е паметна, софистицирана и секси. Со својот изглед и шарм, таа секогаш знае шт..

Автор: Ким Изо, Кери Марш

499 ден

Водич на модерните девојки за возбудливи состаноци

Водич на модерните девојки за возбудливи состаноци

Оваа книга која мора да ја имате, на современата девојка и ја кажува вистината за играњето на љубовн..

Автор: Сара Ајвенс

449 ден

Госпоѓа Ататурк

Госпоѓа Ататурк

Мустафа Кемал Ататурк е еден од најхаризматичните политички лидери во XX век, но многу малку се знае..

Автор: Ипек Чалишлар

599 ден

Девојката А

Девојката А

„Девојка А“ - рече таа. „Toa е таа што избега. Ако некој имаше шанса да успее, тоа беше таа.“ Лекс Г..

Автор: Абигејл Дин

499 ден

Дракер за секој ден

Дракер за секој ден

Сега, за првпат, најмоќните идеи на Дракер се собрани на едно место – Дракер за секој ден. Компилаци..

Автор: Питер Дракер

699 ден

Ефективен директор

Ефективен директор

Делотворните организации се реткост. Тие се поретки дури и од делотворните луѓе. Ваму или таму посто..

Автор: Питер Дракер

699 ден

Заштитникот

Заштитникот

Напишана со наелектризирачки интензитет и возбудлива неизвесност, "Заштитникот" е експлозивна и емоц..

Автор: Николас Спаркс

499 ден

Зборотерапија

Зборотерапија

Насмевката е најдобриот лек за сè… Особено насмевката која се издигнала над сите неволји и преживеал..

Автор: Сузана Турунџиева

399 ден

Знакот на четворицата

Знакот на четворицата

Мирот на улицата Бејкер е нарушен, а пред детективот Шерлок Холмс и доктор Ватсон е нова авантура, о..

Автор: Артур Конан Дојл

499 ден

Изеди ја жабата

Изеди ја жабата

Бестселер авторот Брајан Трејси, оди до јадрото на тоа што е од суштинско значење за ефективниот мен..

Автор: Брајан Трејси

399 ден

Книги наспроти цигари

Книги наспроти цигари

Уште повеќе, во девет од десет случаи, единствената објективна вистинска критика би била: „Оваа книг..

Автор: Џорџ Орвел

499 ден

Прикажани 1 до 15 од 50 (4 страни)