Прозарт

Величествениот измамник од Каиро

Калед, разгалениот пашин син, го запознава Малим, чирак на столар и син на измамник кога доаѓа да по..

Автор: Адел Камел

320 ден 400 ден

Касапот од Казабланка

Низа грозоморни убиства го потресуваат градот Казабланка. Убиецот точно знае како ќе го гони полициј..

Автор: Абделилах Хамдучи

400 ден 500 ден

12 стола

„12 стола“ е класика на светската сатира. Книга којашто Индепендент ја нарекува „Book Of A Life..

Автор: Евгениј Петров, Иљја Илф

400 ден 500 ден

Кралица и Чудовиште

Симпатична шаренолика сликовница, којашто може да ја читате од два правци!На едната страна од книгат..

Автор: Славко Прегл

200 ден 250 ден

Месечината и јас

Ако Месечината ви е пријател, никогаш не ви е здодевно ноќе. Можете да играте криенка со неа, или да..

Автор: Андреја Пеклар

200 ден 250 ден

Пловејќи на Еџ

Пловејќи на Еџ ја раскажува приказната за Емералд Лејк Висер, несреќна четиринаесетгодишна девојка, ..

Автор: Лесли Страт

280 ден 350 ден

Волшебната обетка

Елиф не може добро да спие, бидејќи нејзините сиромашни родители не можат да си дозволат поголема ку..

Автор: Фатих Ердоган

280 ден 350 ден

Волшебниот чадор

Нилеј беше нетрпелива да оди на училиште и да го види Омер, нејзиниот нов соученик, бидејќи многу ѝ ..

Автор: Фатих Ердоган

280 ден 350 ден

Волшебната кутија

Детенцето Баран е покането на роденденска забава. Тоа е убава вест, се разбира. Но не е убава кога и..

Автор: Фатих Ердоган

240 ден 300 ден

Прирачник за прекрасни луѓе

Кога дваесет и двегодишната Марла ќе открие дека е неочекувано бремена, таа посакува семејство, но с..

Автор: Џенифер Спруит

280 ден 350 ден

Копнежот на дервишот

Романот „Копнежот на дервишот“ е љубовна приказна сместена во најневеројатни околности. Приказна за ..

Автор: Хамур Зиада

400 ден 500 ден

Лалето на Истанбул

Сместена на крајот на Ерата на лалињата пресвртна точка во отоманската историја, кога меѓународните ..

Автор: Искендер Пала

480 ден 600 ден

Кој се плаши од Црвенкапа?

Едно паметно волче мисли дека пораснало и дека веќе може само да излезе на прошетка низ шумата. Сепа..

Автор: Сара Шахинканат

320 ден 400 ден

Кика и г. Несоница

Приказна за имагинативна, активна петгодишна девојка Кика, која заедно со својот измислен пријател г..

Автор: Лоте Еглоте, Едмундс Јансонс

240 ден 300 ден

Како станав мумија

Ако мислевте дека правењето древна египетска мумија е само работа на завиткување на телото ..

Автор: Леена Пекалаинен

480 ден 600 ден

Прикажани 1 до 15 од 38 (3 страни)