Бата Прес

Џинот што си ја изгуби приказната

Џинот што си ја изгуби приказната

Романот „Џинот што си ја изгуби приказната“ е автобиографија за детството и младоста на момчето што ..

Автор: Аднан Бинјазар

255 ден 300 ден

Агентот на орбулаторот

Агентот на орбулаторот

Авантурата продолжува!Кога Биг Бен, во Лондон, одеднаш престана да чука, Вилијам знаеше дека се подг..

Автор: Боби Пирс

298 ден 350 ден

Бела како снег

Бела како снег

Седумнаесетгодишната Лумики Андерсон се најде на улиците во Прага, во потрага по долго посакуваниот ..

Автор: Сала Симука

298 ден 350 ден

Бруклин

Бруклин

Елис Лејси не може да најде добра работа во Ирска. Свештеникот Флуд ѝ нуди одлични можности за работ..

Автор: Колм Тојбин

169 ден 199 ден

Волшебницата од долниот кат

Волшебницата од долниот кат

Прекрасна, возбудлива, современа бајка за деца и тинејџери, која ‒ од урбаниот свет на современа тех..

Автор: Магда Вошик, Марчин Шчигелски

383 ден 450 ден

Го сокрив мојот глас

Го сокрив мојот глас

Четиригодишниот Шаб сè уште не започнал да зборува. Докторот верува дека нема причина за загриженост..

Автор: Паринуш Сание

254 ден 299 ден

До кога само лоши вести?

До кога само лоши вести?

Еден топол летен ден, малечката Џоана Мејсон со фамилијата полека се враќа дома по нивната патека. Е..

Автор: Кејт Аткинсон

340 ден 400 ден

Еден ден во Декември

Еден ден во Декември

Лори е речиси сигурна дека љубовта на прв поглед постои само во филмовите. Но, еден снежен ден ..

Автор: Џози Силвер

366 ден 430 ден

Единственото сеќавање на Флора Бенкс

Единственото сеќавање на Флора Бенкс

„Ја гледам раката. На неа пишува: Флора. Биди храбра.“Десет години имав кога се промени сè.. Ос..

Автор: Емили Бар

298 ден 350 ден

Ереб

Ереб

Ереб е игра. Таа те набљудува, разговара со тебе, те наградува, те проверува, ти се заканува…Ни..

Автор: Урсула Познански

383 ден 450 ден

Запишано во ѕвездите

Запишано во ѕвездите

Мазума никогаш не ја запозна слободата. Знае само да ги слуша браќата и татко ѝ. Знае и за ќотек, ко..

Автор: Паринуш Сание

254 ден 299 ден

Истоветниот пат на секојдневието

Истоветниот пат на секојдневието

Љубовта, созревањето и учењето на романската ученичка и студентка Летиција се носечка сторија во ром..

Автор: Габриела Адамештеану

425 ден 500 ден

Кога дрвјата шепотат

Кога дрвјата шепотат

Дочекот на Нова година за полицајците во Истанбул секогаш претставуваше ноќен кошмар. Грабежи, пијан..

Автор: Ахмет Умит

425 ден 500 ден

Крадецот на луридиум

Крадецот на луридиум

Дванаесетгодишниот Вилијам Вентон, не е како неговите врсници. Toj има чудесна моќ за откривање на ш..

Автор: Боби Пирс

298 ден 350 ден

Куќата со жолта фасада

Куќата со жолта фасада

Едно необично и неочекувано запознавање, целосно го менува животот на младата Ева и засекогаш ѝ го з..

Автор: Билјана Мартиновска

255 ден 300 ден

Прикажани 1 до 15 од 30 (2 страни)