Муза

Агнес

Агнес

Јулија е господарка на сопствениот живот. Никој како неа не умее толку цврсто и разумно да ги држи к..

Автор: Викторие Ханишова

350 ден

Врани

Врани

Во крошната на стариот брест се создава едно семејство врани, кое набргу станува инспирација за искл..

Автор: Петра Дворжакова

340 ден

Гаргара

Гаргара

Во 2004 година, непосредно пред Портокаловата револуција, Орест отвора подземно кафуле во западноукр..

Автор: Игор Станојоски

340 ден

Диссомнии

Диссомнии

"Диссомнии" е сижејно комплексен роман со исклучително непредвидлив тек на раскажаните настани. Дејс..

Автор: Игор Станојоски

350 ден

Ќеркичка

Ќеркичка

„Ќеркичката“ живее во мало гратче во западна Украина со својот татко, кој еден ден заминува на работ..

Автор: Тамара Гориха Зерња

360 ден

Маж за придружба

Маж за придружба

Михал Кирхнер се раѓа како мимикрија на неговите хомосексуални родители. Неговото раѓање има за цел ..

Автор: Михаил Хворецки

330 ден

Моцарт 2.0

Моцарт 2.0

„Моцарт 2.0“ е роман за Волфганг Амадеус Моцарт, кој умира во 1791 година во Виена, но се буди во 20..

Автор: Дорж Бату

360 ден

Мраз во пламенот

Мраз во пламенот

Дебитантскиот роман на Е. Н. Веровска претставува вистинско богатство на македонската книжевност за ..

Автор: Е. Н. Веровска

350 ден

Непобедливата седумка

Непобедливата седумка

Оваа книга се чита онака како што самиот автор, преку зборовите на нараторот, го опишува качувањето ..

Автор: Мартин Фарнер

330 ден

Ноември

Ноември

Драматична приказна за едно обично семејство, кое една ноемвриска ноќ е разделено од големата истори..

Автор: Алена Морнштајнова

360 ден

Печуркарката

Печуркарката

Младата Сара веќе седум години оди по истата патека во шумата, од пролет до есен собира печурки, кои..

Автор: Викторие Ханишова

350 ден

Празна мапа

Празна мапа

Ана, Алжбјета и Анежка. Три жени, три поколенија, една фамилија и многу животни пресврти, трауми и т..

Автор: Алена Морнштајнова

380 ден

Првиот универзитетски ден на мојата ќерка

Првиот универзитетски ден на мојата ќерка

Универзитетскиот професор Иван Коваленко е среќно оженет со богатата сопруга Јулија, живее на една о..

Автор: Игор Станојоски

320 ден

Реконструкција

Реконструкција

Мајка го убива својот четиригодишен син и се самоубива, без да остави проштално писмо, ниту какво би..

Автор: Викторие Ханишова

350 ден

Твојот поглед, Чо-Чо-Сан

Твојот поглед, Чо-Чо-Сан

Во украинскиот град Ужгород, пијан судија на пешачки премин прегазува млада жена и очекувано, помину..

Автор: Андриј Љубка

340 ден

Прикажани 1 до 15 од 19 (2 страни)