Детски

Театар

 Дознај:- како настанала театарската уметност- кој сè учествува во работата на претставата- што..

Автор: Јасен Боко

250 ден

Тото мачката-нинџа и големото бегство на змијата

О, здраво! Веќе си тука. Совррршено!Ова е Тото и таа е прекрасна. Но, таа н..

Автор: Дермот О’Лири

350 ден

Тото мачката-нинџа и неверојатната кражба на сирењето

Еј, здраво! Неверојатната мачка-нинџа Тото се врати, и тоа уште покул од претходно!Се случи неш..

Автор: Дермот О’Лири

350 ден

Тутанкамон

Како беше да се расте во кралската палата во древниот Египет и да се стане цар – фараон! На деветгод..

Автор: Леена Пекалаинен

600 ден

Хајди - голема книга со приказни

Оваа книга претставува збирка од 20 приказни за малото девојче Хајди и нејзините авантури на планина..

Автор: Збирки приказни

750 ден

Хамлет, принцот од Данска

„Хамлет, принцот од Данска“ е една од најпопуларните трагедии од легендарниот драмски писател Вилија..

Автор: Адаптиран текст според делото на Шекспир

160 ден

Хари Потер и затвореникот од Азкабан

Уште еден бурен летен распуст на Хари! Овој пат тој успеа да се замери со својата тетка и за малку д..

Автор: Џ. К. Роулинг

700 ден

Хари Потер и Каменот на мудроста

Еден обичен ден во домот на Дарслиеви, на Привет драјв, бр. 4, стигнува писмо за момчето во креденец..

Автор: Џ. К. Роулинг

650 ден

Хари Потер и Одајата на тајните

Летниот распуст на Хари беше во најмала рака катастрофален. Го прослави најлошиот роденден досега, н..

Автор: Џ. К. Роулинг

650 ден

Хари Потер и Пламениот пехар

Летниот распуст на Хари е незаборавен, за промена! Заедно со Визлиеви и Хермиона тој присуствува на ..

Автор: Џ. К. Роулинг

950 ден

Хари Потер и Полукрвниот принц

Дамблдор доаѓа да го земе Хари уште за време на летниот распуст; една од неговите дланки е поцрнета ..

Автор: Џ. К. Роулинг

850 ден

Хари Потер и Редот на фениксот

Хари Потер е исфрлен од Хогвортс! Бранејќи го својот братучед Дадли од дементорите, тој е принуден д..

Автор: Џ. К. Роулинг

1.150 ден

Хари Потер и Реликвиите на смртта

Хари Потер го напушта домот на Дарслиеви на истиот начин како што и пристигна на Привет драјв бр. 4 ..

Автор: Џ. К. Роулинг

950 ден

Чарли и фабриката за чоколада

„Јас, Вили Вонка, донесов одлука на пет деца − внимавајте добро, само на пет и на ниедно повеќе − да..

Автор: Роалд Дал

350 ден

Чорапојадци

Дали ви се случува да ви исчезне еден чорап?Не зборувам за оние што ќе ги однесе ветрот од жица или ..

Автор: Павел Шрут

380 ден

Прикажани 61 до 75 од 78 (6 страни)