Историски

Тајната аптека

1791 година. Една студена февруарска ноќ, во тајна аптека скриена зад лажен ѕид, во задниот дел..

Автор: Сара Пенер

450 ден

Книгата на изгубени имиња

Најпродавана книга според Њујорк тајмс, инспирирана од вистински настани за животот на фал..

Автор: Кристин Хармел

500 ден

Царицата Катерина

Сиромашна, непризнаена исклучително убава, Марта ќе ја преживее суровата руска зима во своето далечн..

Автор: Елен Апстен

450 ден

Жената со сина ѕвезда

1942 година. Сејди Голт има осумнаесет години и живее со своите родители среде хоророт во гето во Кр..

Автор: Пам Џеноф

450 ден

Шиндлеровата листа

Романот "Шиндлеровата листа" предизвикал опширна полемика поради покажувањето на еден друг поглед на..

Автор: Томас Кенили

550 ден

Приказни полни со надеж

"Тетовирачот од Аушвиц" е една од најпродаваните книги на 21-от век. Сега, во најновата кн..

Автор: Хедер Морис

450 ден

Пурпурната наметка

Продолжувајќи ја приказната за византиската царица Теодора и цар Јустинијан, "Пурпурната наметка" ни..

Автор: Стела Дафи

550 ден

Воздишката на Сузана

Моќно дело за љубовта, за пријателството, како и за љубовта на родителите кон децата.Сузана Либескин..

Автор: Јакуба Каталпа

350 ден

Бестрашните пилотки

Прекрасна приказна за Женската воздухопловна служба чија храброст за време на Втората светска војна ..

Автор: Ноел Салазар

450 ден

Литературно друштво за книги и пити од островот Гернзи

Во 1946 година во Лондон: едно писмо пристигнува до писателката Џулија, од нејзин фасциниран и сраме..

Автор: Мери Ен Шефер

460 ден

Ќерките на змејот

Таа беше најубавата, најмудрата и најпосакуваната жена од многуте жени кои беа принудени од страна н..

Автор: Вилијам Ендрус

489 ден

Крв и убавина

Кон крајот на петнаесетиот век , убавината и творештвото на Италија биле на исто рамниште со нејзина..

Автор: Сара Дунант

550 ден

Бронзениот коњаник 2

Руската зима го стега Ленинград со своите студени канџи, а германската опсада не попушта ни за миг. ..

Автор: Паулина Сајмонс

500 ден

Од името на семејството

Оваа книга одразува турбулентен историски момент и ги остава настрана митовите за да го оживее семеј..

Автор: Сара Дунант

550 ден

На маса со волкот

Интернационалeн бестселер заснован на мрачна вистинска приказна што покренува провокативни..

Автор: Розела Посторино

450 ден

Прикажани 46 до 60 од 106 (8 страни)