Историски

Убавицата од харемот

И покрај петстотини убави жени во харемот, само една со своите вештини го освојува срцето на султано..

Автор: Зија Весли

470 ден

Исплашените

Впечатлива приказна за Сулеима и Насим кој решава да ја прекине нивната врска, и од Сирија да замине..

Автор: Дима Ваноус

350 ден

Златна прашина

Златната прашина се случува во свет на контрасти – ненаселени карпести висорамнини, бујни оази и дал..

Автор: Ибрахим Ал-Кони

250 ден

Признание

Годините кога Цариград се претвори во Истанбул. Одмазда и страст, добрина или зло, животи расфрлани ..

Автор: Искендер Пала

350 ден

Смрт во Вавилон, љубов во Истанбул

За време на османлискиот период Султанот Сулејман побарал од Фузули, познат писател од Хила, да ја п..

Автор: Искендер Пала

600 ден

Истанбул, Истанбул

Четворица затвореници во една од подземните ќелии на Истанбул раскажуваат приказни за градот над себ..

Автор: Бурхан Сонмез

450 ден

Милева Ајнштајн, теорија на тагата

Кога, тукушто стигната со своите синови во Берлин, каде што нејзиниот сопруг, најславниот научник на..

Автор: Славенка Дракулиќ

400 ден

Пашата на вкусовите

Ова е приказна за авантура опкружена со ѕвезди и шепотења, којашто започнува во султанската палата Т..

Автор: Сајгин Ерсин

500 ден

Феликс Австрија

Историска сага за блискоста помеѓу Стефанија Чорњенко и Адела Ангер, ќерка на добростоечки лекар. По..

Автор: Софија Андрухович

350 ден

Ветувањето на пчеларот

Со скршено срце и со надеж за нов почеток, Аби Ховс заминува на работа во внатрешноста на ..

Автор: Фиона Валпи

490 ден

Ватиканската принцеза

Гламурозно, но и предаторски, Борџија ја обележуваат ренесансна Италија.Расцепкана на многу кралства..

Автор: К.В.Гортнер

550 ден

Вториот живот на Мириел Вест

Нејзиниот живот е среќен. Но сите овде имаат свои лузни, ако не на душата, на кожата.1920 година: гл..

Автор: Аманда Скенандор

520 ден

Девојката на перонот

Инспиративен, крајно потресен роман заснован на вистинската приказна за Либертас Шулце-Бојзен, храбр..

Автор: Ели Мидвуд

490 ден

Сечилиште

По дваесет и пет години, семејството конечно се собира во малото балканско гратче во кое некогаш вла..

Автор: Игор Штикс

250 ден

Врати ми се

Ултимативен лек што може да ја излекува секоја болест? Нема шанси! Такво беше мислењето на Мери..

Автор: Џоди Хедланд

490 ден

Прикажани 16 до 30 од 106 (8 страни)