Драми

Девојката од прозорецот

Романот по кој се снимени сериите "Девојката од прозорецот" и "Мојот дом".Ги познаваме по очите луѓе..

Автор: Ѓулсерен Будајџоглу

344 ден 430 ден

Оние што си заминаа и оние што останаа

Мајка! Колку моќно звучи тоа. На овој свет веројатно нема ништо посилно од мајчинството. Дури ни они..

Автор: Паринуш Сание

344 ден 430 ден

Црната кралица - Косем Султан

Борба за власт, убиства на можните претенденти на тронот, љубов и интриги во сарајот на Султанот. Сп..

Автор: Демет Алтинјелеклиоглу

480 ден 600 ден

Жените

Интимен портрет на растењето во опасно време и епска приказна за една поделена нација.И жените можат..

Автор: Кристин Хана

472 ден 590 ден

Куќа на духови

Сага за четири генерации на семејството Труеба, нивните драматични семејни односи, успеси и падови.Е..

Автор: Изабел Аљенде

480 ден 600 ден

Играта на господин Филип

Пензионерот Филип добива покана од продукциска куќа да учествува, како натпреварувач, во шоуто – „Шт..

Автор: Санта Аргирова

280 ден 350 ден

Ловец на спомени

„Ловец на спомени“ е егзистенцијална сага, драматична игра проткаена со копнеж. Виртуозна прика..

Автор: Катерина Серафимовска

280 ден 350 ден

Горчливиот вкус на успехот

…И покрај големиот успех во Париз, на лицето на Петра провејуваше една сенка што ги истакнуваше нејз..

Автор: Милијана Павловска

280 ден 350 ден

Експериментот Вистинска љубов

Не се плашете од љубовта, прифатете ја и таа ќе ве направи среќни.Фелисити „Физи“ Чен е целосно..

Автор: Кристина Лорен

392 ден 490 ден

Одмаздата на Тудорите

Елизабета е конечно на престолот. Очајна од ситуацијата таа го повикува својот најверен шпион да ù п..

Автор: К.В.Гортнер

440 ден 550 ден

Девојчински спомени

"Девојчински спомени" од Ани Ерно е уште едно навраќање на авторката кон лавиринтите на своето минат..

Автор: Ани Ерно

312 ден 390 ден

Еден ден со тебе

Еден ден, пет животи, но чии срца ќе бидат скршени со завршувањето на ноќта?Денот за сите започна во..

Автор: Шари Ло

392 ден 490 ден

Лавовите од петтата авенија

Една навидум безопасна ситуација може да ја доведе во прашање егзистенцијата на едно среќн..

Автор: Фиона Дејвис

416 ден 520 ден

Париската ќерка

Приказна за две мајки кои ќе мора да донесат незамисливи одлуки пред налетот на нацистичката окупаци..

Автор: Кристин Хармел

416 ден 520 ден

Телефонската говорница на крајот од светот

Книгата е инспирирана од вистинска телефонска говорница што се наоѓа во североисточниот дел на Јапон..

Автор: Лаура Имаи Месина

280 ден 350 ден

Прикажани 1 до 15 од 430 (29 страни)