Трилери и мистерии

Само Бог простува

#3 инспекторот Виктор НиколовДекември, 2019 година. Полицискиот инспектор Виктор Николов по годишнио..

Автор: Анде Јанков

400 ден

Патасана

Археолошко ископување во антички хетитски град во близина на границата со Сирија ќе открие плочи нап..

Автор: Ахмет Умит

550 ден

Снежно слепило

„Снежно слепило“ ја раскажува приказната за младиот полицаец Ари Тор, кој уште пред да ја заврши ака..

Автор: Рагнар Јонасон

330 ден

Не барај ме

За време на страшна бура, Моли го напушта своето семејство за да ги затапи своите чувства. Таа вози ..

Автор: Венди Вокер

479 ден

Лазар

Јурек Валтер е убиен пред многу години. Полицајците продолжуваат да се занимаваат со други случ..

Автор: Лаш Кеплер

550 ден

Семејство

Лора е скршена по ненадејната смрт на нејзиниот сопруг. Борејќи се да се справи емоционално и финанс..

Автор: Луиз Џенсен

450 ден

Паѓање

Штотуку се качивте на летот за Њујорк. Во авионот освен вас има уште четириесет и три патници. Она ш..

Автор: Т. Џ. Њумен

490 ден

Регрути

Еден поинаков свет, веќе десетина години ги привлекува близнаците Шон и Дилoн Кирел. Местото што го ..

Автор: Томас Лок

420 ден

Киберијада

„Киберијада“ претставува уникатна збирка научнофантастични раскази за „најпрочуените конструктори“ К..

Автор: Станислав Лем

400 ден

Тајната аптека

1791 година. Една студена февруарска ноќ, во тајна аптека скриена зад лажен ѕид, во задниот дел..

Автор: Сара Пенер

450 ден

Бегство

Како да фатите бегалец кој нема што да изгуби?Еден опасен затвореник, на кој му се посреќува, се пуш..

Автор: Лиса Харис

400 ден

Затвори ги очите

Ако ти се пикне под кожа, тој ќе те уништи. Ако се караш со него, ќе те победи. Бегај и ни..

Автор: Рејчел Абот

490 ден

Арсен

Животните патеки на двајца млади луѓе, Кејт и Ведран, се спојуваат. Уште при првата средба меѓу нив ..

Автор: Кристи Гоб

320 ден

Куклената претстава

Сериски убиец ги пали своите жртви на познатите праисториски камени кругови во Лејк Дистрикт. Тој не..

Автор: М.В. Крејвен

490 ден

Драг господине М.

Своевремено славен писател, М. го постигнал најголемиот успех со трилер базиран на случај на исчезну..

Автор: Херман Кох

450 ден

Прикажани 91 до 105 од 275 (19 страни)