Трилери и мистерии

Ловци на глави

Рогер Браун е пронаоѓач на стручни кадри и е најдобар во својата професија. Но ваквата кариера не е ..

Автор: Ју Несбе

400 ден

Соломоновиот знак

Лето, период на годишни одмори. Осло е пуст, зафатен од тропски горештини. Во еден стан недалеку од ..

Автор: Ју Несбе

500 ден

Пријатели до гроб

Чуварот на зоолошката градина Опел во Таунус ,открива нешто страшно : во живеалиштето на слоновите л..

Автор: Неле Нојхаус

450 ден

Милион капки

Величествена приказна за предадените идеали, за еден живот што го проголтала незамислива судбина и з..

Автор: Виктор Дел Арбол

550 ден

Сенка

Се додека не беше откриено првото тело, никој сериозно не ја сфати видеоснимката. Секретарката од ад..

Автор: Лаш Кеплер

490 ден

Ѓаволот дојде по своето

Една девојка е убиена. Друга исчезнала.Флора Хансе тврди дека видела сѐ.Инспекторот Јона Лина н..

Автор: Лаш Кеплер

450 ден

Замка

Познатата писателка Линда Конрадс е мистерија за читателите и медиумите. Живее многу повлечено. Скор..

Автор: Мелани Рабе

450 ден

Лузна

Една љубовна приказна. Една загадочна лузна на образот. Многу лаги. Дали навистина добро ја познават..

Автор: Хуан Гомез Хурадо

450 ден

Човек во лавиринтот

Бран од необична горештина ги присилува сите да го променат својот ритам на животот: сега само во мр..

Автор: Донато Каризи

490 ден

Играта на шепнувачот

Во полицијата дошол телефонски повик од една фирма оддалечена петнаесетина километри од градот. Испл..

Автор: Донато Каризи

450 ден

Кој тропа на прозорецот

Кал е сосема свесен дека влегувањето на една тинејџерка во неговото возило и не е многу умно ама, па..

Автор: Линвуд Баркли

480 ден

Врева на долниот кат

Пол Дејвис заборава, лесно се збунува и страда од ненадејни напади на паника. Но, не бил секогаш так..

Автор: Линвуд Баркли

550 ден

Лавиринт на духовите 2 дел

Алиса Грис и инспекторот Варгас ја истражуваат мистеријата на исчезнувањето на министерот Маурисиус ..

Автор: Карлос Руиз Зафон

450 ден

Лавиринт на духовите 1 дел

Барселона 1938 г. Една мартовска вечер по подолго отсуство, Фермин Ромеро де Торес се враќа во Барсе..

Автор: Карлос Руиз Зафон

450 ден

Владетел од сенка

Луѓе исчезнуваат во темнината. Никој не знае зошто. Никој не знае што се случува со нив. И речиси си..

Автор: Донато Каризи

450 ден

Прикажани 271 до 285 од 315 (21 страни)